MK: KIÜTÉSSEL KERÜLTÜNK A LEGJOBB 64 KÖZÉ

Az utóbbi évtizedekben sok szerencsénk nem volt, ha a Magyar Kupa főtáblájára jutottunk, hiszen mindig olyan együtteseket kaptunk riválisként, amely elütött minket a továbbjutástól, vagyis a legjobb 64 közé kerüléstől. 2015-ben az NB 1-es Paks, előtte idegenben a Mórahalom, illetve a Velence csapata is túl nagy falatnak bizonyult. Idén végre eljött a mi időnk! A sorsolás szeszélye folytán hazai pályán fogadhattunk verhető ellenfelet, amit végül ki is használtunk.
A borsodi első osztályban meghatározó szerepet játszó Miskolci Vasutas ellen a mérkőzés első másodpercétől kezdve maximális koncentrációval léptünk pályára, és olyan sebesség különbséggel sikerült játszanunk, amely tarthatatlanná tette játékosainkat. Maximális fegyelem jellemezte védelmünket, aminek köszönhetően a vendégek a 33. percben rúgtak először a kapunkra. A folyamatos nyomás alatt tartottuk a Miskolc kapuját, rengeteg labdát szereztünk a térfelükön, amelyek után helyzetek sorát dolgoztuk ki, amiből négyet ki is használtunk. A 16. percben Poncok egy kiugratás után helyezett a kapuba, a 22. percben Rajz Miklós váltott gólra egy jogos büntetőt. A 40. percben Lakatos Balázs beemelt labdáját Kőbányai Richárd vezette a kapuig, majd rúgta higgadtan a hálóba. A 42. percben pedig egy rendkívül pimasz góllal zártuk az első félidő góljainak sorát: a vendég tizenhatoson belül szemtelenül kipasszolgattunk a vendégcsapat védelmét, majd Rajz Miklós második gólját szerezve zártuk le az akciót.

A szünet után némileg visszavettünk a tempóból, de továbbra is domináns szerepet játszva, magabiztosan növeltük az előnyünket. A 61. percben Németh Richárd hatalmas bedobását követően a mérkőzésen a vendégek számára tarthatatlan, nagy kedvvel játszó Borsos Gábor is eredményes tudott lenni. A találkozó utolsó találata Budafai Gergő nevéhez fűződik, aki fejjel volt eredményes a 77. percben. Végül 6-0-ra nyertünk! Nagy gratuláció a csapatnak, mert ma mindenki fantasztikusat játszott!

Biztosak vagyunk benne, hogy az amúgy rendkívül szimpatikus miskolci csapat ennél jóval többre képes, de a mai napon ennyivel, vagyis hat góllal mindenképpen jobbak voltunk. Ellenfelünknek további sok sikert kívánunk a bajnokságban, mi pedig ízlelgessük a gondolatot, hogy a Magyar Kupa 64 legjobb csapatának egyike vagyunk. A 7. forduló sorsolása jövő pénteken lesz...

 

Magyar Kupa 6. forduló, a legjobb 64 közé kerülésért:

MAGLÓDI TC - MVSC-MISKOLC 6 - 0 (4 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 200 néző

jv: Erdélyi B. (Zsákai M., Herczeg R.)

gól: Rajz M. 2 (egyet 11-esből), Poncok Cs., Kőbányai R., Borsos G., Budafai G.

sárga lap: Kourdakis P., Budafai G., Bordós L. ill. Bakos Zs., Sipos R.

kiállítva: Blaskó G. az 54. percben (második sárga lapja után)

Maglódi TC: Bene M. - Molnár O., Lakatos B., Kourdakis P., Halász B., Borsos G., Németh R. (Magyar T. 70p), Rajz M. (Bordós L. 65p), Kőbányai R., Poncok Cs. (Budafai G. 60p), Horváth R.  vezetőedző: Kopunovics Goran

MVSC-Miskolc: Péter G. - Kövér V., Balog R., Fizer B., Kele Á., Kovács B. (Sztankovics  P. 50p), Zouaoui M. (Péter I. 46p), Blaskó G., Sipos R., Bordás G., Bakos Zs. (Orbán Gy. 62p) vezetőedző: Pachinger János

Kopunovics Goran (vezetőedző, Maglódi TC): Egész héten keményen dolgoztunk és kellőképpen felkészült a csapat. Rakita Gáborral együtt úgy éreztük, úgy gondoltuk igenis képes a csapat a legjobb 64 közé jutni, amire még nem nagyon volt példa a klub történelmében. Végig nagy fegyelemmel, taktikusan játszottunk, a végeredmény és a továbbjutás pedig önmagáért beszél. Természetesen nagyon örülünk, de én itt le is zárom ezt a mérkőzést. Innentől a következő kupa fordulóig, újra a bajnokságra kell koncetrálnunk, és így készülünk már a keddi edzésen is.

Képesek lehetünk még egy kört menni?

Nyilván ellenfél függő, de természetesen szeretnénk minél továbbjutni. Mondtam a játékosoknak is, hogy én szeretnék döntőt játszani! :)

 

U17TTTT.jpg

Partnereink