U11: NÉMETORSZÁGI ÉLMÉNYEK

Az elmúlt szezon zárásaként Borsos Gábor vezette U11-es korosztályunk egy, egyesületünk életében nem mindennapi, németországi tornára adta le a nevezését. A június 27-30 között zajló megmérettetéshez, a Balti-tengerben elhelyezkedő Fehmarn-szigetig kellett utazniuk a játékosoknak és szülőknek, hogy aztán örökre szóló emlékeket szerezzenek. Az eredményeket tekintve vérmes reményeink nem lehettek, hiszen tudtunk, hogy rendkívül erős csapatokkal találkozunk majd, de tapasztalatszerzésnek, erőfelmérőnek, közösségépítő programnak tökéletesnek ígérkezett, és azzá is vált.

 

A nemzetközi, 14. Fehmarn Cup mezőnye javarészt német csapatokból állt, ahol Magyarországot mi és a Pilisi LK képviseltük. A szervezők mintha kiemelést is alkalmaztak volna, hiszen minden csoportban voltak nagyon erős egyesületek, akik nagy különbségű győzelmeket aratva esélyt sem adtak a többieknek, köztük nekünk se. Csapatunk ettől függetlenül rendkívül lelkesen játszott, és a lehető legjobb tudását igyekezett nyújtani, de a "D" jelű csoportban a SG Glinde Reinbek, JFV Buxtehude, 1. FC Finowfurt mögött így is csak a negyedik helyet tudta megszerezni. A rájátszásban aztán a 13-14. helyért játszhattunk, ahol természetesen már hozzánk hasonló tudású és fizikumú csapattal találkoztunk. A hazai pályán játszó, játékvezetők által igen erősen támogatott Fehmarn gárdájával vívott helyosztó mérkőzés rendkívül izgalmasra sikeredett, ahol 2-2-es végeredményt követően büntetőkkel maradtunk alul, így a 14. helyen végeztünk. A másik magyar együttes, a Pilisi LK a 12. helyen végzett. A tornán góljainkat Kis Márton és Nagy Balázs szerezték.

Titkon a játékosok bizonyára előkelőbb helyezésben bíztak, emiatt kicsit szomorkodtak is, de a rendkívül sok élmény, amit átéltek, igazi nyertessé tette őket.

A szervezésért nagy köszönet jár a korosztály edzőjének, Borsos Gábornak, aki felnőtt csapatunk tagjaként a megyei első osztály legjobb védőjátékosnak is bizonyult az osztályzatok alapján, így többszörösen is bizonyította, hogy nagy értéke egyesületünknek. És köszönet a szülőknek is, akik vagy a helyszínen szurkoltak, vagy itthonról szorítottak a csapatért.

A tornán résztvevő játékosok: Molnár Ede, Nagy Ádám, Németh Levente, Vass Márton, Teplán Ákos, Ochtinszki Tamás, Nagy Balázs, Nagy Zsombor, Bíró Botond, Hajmási márk, Fekete Csanád, Jávorszky Zsombor, Valló Patrik, Kis Márton, Gecse Kristóf.

Játékosaink a következő szezonban az U13-ban és U11-ben kamatoztathatják majd az itt szerzett tapasztalataikat.  

-----

 

Borsos Gábor (edző): Eredményekben nem alakult számunkra a legjobban az első külföldi kiruccanás. Viszont szakmailag annál inkább! Nagyon sokat tanulhattak a srácok, és ilyen jellegű impulzusokkal sem találkoztak még, ami látszott is rajtuk. Teljesen más szabályokkal játszották a mérkőzéseket, mint nálunk, számunkra idegen futball kultúrával találkoztunk, emellett 16 órás buszutat követően kellett játszanunk, ami nem volt egyszerű. Az eredményektől függetlenül, néhol nagyon szépen és bátran játszottak a gyerekek, viszont a nagy izgalomban sokszor súlyos hibákat követtünk el, amiket aktuális ellenfeleink könyörtelenül kihasználtak. Csoportunkban az utolsó mérkőzést külön kiemelném, amikor olyan csapattal játszottunk, akiknek a játékában percről percre minden tudatos volt. Megmondom őszintén: csapatszinten ebben a korosztályban, ilyen tudatosságot nem láttam még. Fiúk is érezték, hogy van hova fejlődniük. Az utolsó mérkőzésen egy ki-ki meccset játszottunk a házigazda ellen, ekkorra értették meg a fiúk, hogy miért is vagyunk itt. Uraltuk a meccset, gyönyörű támadásokat vezettünk és harcoltunk. Kétszer is vezetést tudtunk szerezni két gyönyörű góllal. A második gólt egy perccel a vége előtt szereztük, vagyis azt hittük, hogy nyertünk, de a hazai csapat ellen játszottunk, így addig ment a játék, amíg gólt nem kaptunk, majd az mérkőzést követő a büntetőpárbajban sajnos vereséget szenvedtünk. Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon sok mindent tanultunk. Megtanultuk, hogy egy szerzett gólért is nagyon meg kell küzdeni, egy győzelemért aztán főleg. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk nagyon sok élményt, sok tanulságot szereztek minden téren. Köszönjük szépen a meghívást innen is, erre az elképesztően megszervezett, gyönyörű helyen lévő tornára! Kivételesnek érezhetjük magunkat, hogy eljuthattunk ide, nem sok magyar csapat tud erre a gyönyörű helyre eljutni. Reméljük jövőre is sikerül összehozni egy hasonlót megmérettetést!

 

U7_2022.jpg

Partnereink