FUTSAL: BAJNOKCSAPAT!

Lejátszotta utolsó mérkőzését csapatunk a Pest megyei regionális, vagy ha úgy tetszik, NB 3-as futsalbajnokságban. A találkozó tétje nem volt kevesebb, mint a bajnoki cím, amit végül szép játékkal abszolváltak is Németh Gusztiék.

Már a találkozó előtt lehetett tudni, hogy a Kistarcsa csak három gólos győzelmet aratott, így akár egy minimális különbségű diadal is elég lehet a dobogó legfelső fokához. Együttesünk viszont nem aprózta el, hiszen a csere nélkül felálló Garvittax ellen végig nagy kedvvel, kreatívan játszva, szép gólokat szerezve 11-2-re nyerték meg a találkozót, majd vehették át a szövetség képvislőjétől, Gyetvai Pétertől (képünkön Merczel Jánossal) a bajnoknaknak járó serleget, illetve kupát.

Sokáig viszont nem lehet ünnepelni, ugyanis jogot nyertünk az NB 2-es tagságért vívandó rájátszásra, amelynek mérkőzéseire hamarosan sor kerülhet, hacsak nem játék nélkül jutunk fel, mert jelen pillanatban erre is van esély.

Meg kell még jegyeznünk, hogy a most befejeződött bajnokság góllövőlistáján 70 góllal a második helyen végzett Rábold Richárd, aki egész évet tekintve is fantasztikusan játszott. Illetve két gólt szerzett az a Lipők Benjamin is, aki a kapuban védett parádésan mérkőzésről mérkőzésre. A gólok további eloszlása: Poncok Csaba 28, Horváth Richárd 22, Totika Béla 22, Gál József 17, Sipos Adrián 16, Balogh Zoltán 15, Németh Gusztáv 11, Kis Róbert 8, Szűcs Richárd 7, Merczel János 6, Bódi László 5, Nagy Tamás 5, Vernes Zsolt 3, Lipők Benjamin 2, Greskó Gábor 1, Hollauer Balázs 1

Az is beszédes adat, hogy csapatunk 28 mérkőzésén egyszer sem kapott piros lapot és sárga lapokból is összesen mindössze 10-et gyűjtött be.

Férfi Futsal Pest megyei regionális futsalbajnokság, 28. forduló:

MAGLÓDI TC - GARVITTAX 11 - 2 (4 - 1)

Gyömrő, jv: Fenyvesi Sz. (Kamal N., Ferenczi D.)

gól: Rábold R. 3, Nagy T. 2, Sipos A. 2, Balogh Z. 2, Németh G., Poncok Cs. ill. Farkas B., Kovács L.

Maglódi TC: Lipők B. - Gál J., Rábold R., Horváth R., Poncok Cs. cserék: Merczel J., Németh G., Totika B., Camin R., Nagy T., Sipos A., Balogh Z. játékos-csapatvezető: Merczel János

Németh Gusztáv (játékos, Maglódi TC): Izgalmasnak ígérkezett az utolsó forduló csapatunk számára, mert még a mérkőzés napján a déli órákban a Garvittax csapata úgy volt, hogy nem tud kiállni ellenünk. Fennállt a lehetőség, hogy legfőbb riválisunk a Kistarcsa egy nagyobb arányú győzelemmel esetleg megszerzi a bajnoki címet. Szerencsére estére mégis el tudott jönni a ellenfelünk, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik. Miután megrendezésre került a találkozó a saját kezünkben volt a bajnoki cím sorsa is. Ehhez mérten mindent beleadtunk az első pillanattól kezdve és úgy érzem végig kézben is tartottuk a mérkőzést. 4:1-s fordulás után a hősiesen küzdő, de a végére nagyon elfáradó vendég csapat felett 11:2-s győzelmet arattunk és úgy gondolom méltón vehettük át a mérkőzés után a kupát és a vele járó aranyérmet. Izgatottan várjuk, hogy hogyan alakul csapatunk sorsa és reméljük megmutathatjuk mit tudunk az NB2-ben is! Köszönjük mindenkinek aki szurkolt nekünk egész évben és nyomon követte csapatunk sikerét. Várjuk a folytatást, hogy lesz-e rájátszás, vagy közvetlenül feljutunk az NB2-be!

 

U14masodik.jpg

Partnereink