MAGLÓDI TC - TAKSONY 2 - 1

A Pilis elleni mérkőzésen túllépve, csapatunk ismét a szebbik arcát mutatta a Taksonnyal szembeni utolsó hazai mérkőzésünkön ebben a szezonban.

Az első félidő ugyan kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, viszont támadásaink mindig nagy veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. Az első negyedórában, a kezdőcsapatba bekerült Lukács Bálint volt feltűnően aktív, aki előbb Szabó Balázs beadását fejelte centikkel a kapu mellé, majd a 15. percben szabadrúgásból, mintegy 22 méterről tekert a kapu baloldalába, szerezve meg így a vezetést a számunkra. A Taksony nem játszott bombaformában, de érezni lehetett rajtuk, hogy nem véletlenül osztályunk egyik meghatározó csapata. Lehetett attól tartani, hogy bármikor meglephetnek minket egy góllal, főleg az egész meccsen igen veszélyesen játszó Patkó Györgyöt volt nehéz tartanunk, de szünetig az eredmény már nem változott.

A második játékrész elején kicsit felsejlett a Pilis elleni találkozónk, hiszen ismét igen álmosan kezdtünk, amit az 53. percben a vendégek egy szögletet követő Héray László találattal góllal büntettek. Schindler Szabolcs ekkor nagyon jó érzékkel nyúlt bele a találkozóba és frissített csapatunkon. Beállt Greskó Gábor, aki beállását követően nem sokkal, a 61. percben a félpályáról remekül indította Unyi Barnabást. Középpályásunk egy védővel a nyakán nyargalt kapura, majd Stammel mellett elrúgva ismét minket jutattott előnyhöz. Fontos találatunkat követően a Taksony nyomása is nőtt a kapunkra. Átéltünk izgalmas perceket, köztük egy buta szabálytalanságot, ami után részünkről Szirtesi Attila, ellenfelünk oldaláról pedig Sipos Roland kapott piros lapot, de gólt már egyik fél sem szerzett. Egységes csapatunk fegyelmezetten küzdött és minimális előnyét megtarva ismét győzni tudott hazai pályán, aminek újra nézőtéri taps volt a jutalma. A szurkolók sem panaszkodtak, mert végis izgalmas, szórakoztató, jó mérkőzést vívtunk ellenfelünkkel. Már csak egy mérkőzésünk van hátra. Jövő héten Dabason lépünk pályára az eredetileg kiírttól eltérően, szombaton 17 órától.

Pest megyei I. osztály, 29. forduló:

MAGLÓDI TC - TAKSONY SE 2 - 1 (1 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 néző

jv: Harmath Zs. (Deme R., Szemerczki E.)

gól: Lukács B., Unyi B. ill. Héray L.

sárga lap: Unyi B. ill. Kozári Cs.

kiállítva: Sipos R. a 70. percben (ellenfele megrúgásáért) ill. Szirtesi A. a 70. percben (ellenfele szidalmazásáért)

Read More

Maglódi TC: Nagy Cs. - Horváth G., Szirtesi A., Albirt M., Szabó B. (Tóth M. 62p), Németh Zs., Magyar T. (Kaszala P. 82p), Kalina T., Unyi B. (Barta D. 62p), Lukács B. (Vincze L. 65p), Számpor E. (Greskó G. 55p)  vezetőedző: Schindler Szabolcs

Taksony: Stammel A. - Hégner Z., Kozári Cs., Sipos R., Héray L., Tóth Gy., Bábik T., Patály J., Lakatos Zs., Szmola D., Patkó Gy. vezetőedző: Halász Gyula

Schindler Szabolcs (vezetőedző, Maglódi TC): Eseménydús, izgalmas, jó mérkőzést játszottunk a Taksony csapatával, ahol a legfontosabb az volt, hogy ismét győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy az egyenlítő gólt követően nem estünk össze és hamar visszaszereztük előnyünket. Gratulálok a csapatnak az utóbbi hetek teljesítményéhez, mert úgy gondolom sokat tettünk a bentmaradás kiharcolásáért!

 

U212015.jpg

Partnereink