MAGLÓDI TC - VECSÉS 1 - 2

A VERESÉG ELLENÉRE DICSÉRETET ÉRDEMEL CSAPATUNK

Hiába tudtunk már két megyei első osztályú csapatot legyőzni a Magyar Kupában, ugyanez a bajnokságban nem egyszer sem sikerült. Az előző bajnokságban ezüstérmes Vecsés ellen nem játszottunk alárendelt szerepet, de egy büntető és egy szerencsétlen öngólnak köszönhetően mégis a vendégek örülhettek a találkozó végén.

Miután csak két napja játszottunk legutóbb tétmérkőzést, Rakita Gábor ismét jócskán belenyúlt a kezdőcsapatba. Hiába a jó játék és a győzelem, a szerdai találkozóhoz képest csak a ragyogóan védő Retezi Károly, a védő Albirt Mátyás és Barta Dávid, illetve a támadó Pintér Dániel maradt a csapatban, igaz a két gólszerző Greskó Gábor és Fischer Zsigmond beverekdte magát a kezdőbe.

Vecsés közelsége miatt elég sok vendég szurkolói is kilátogatott a találkozóra, amin a szokásosnál így jobb hangulat uralkodott.

Az első félidő leginkább a szögletekről szólt. A csapatok összesen tizenöt sarokrúgást végeztek, de ezek inkább mezőnyből kipattanó labdák, mintsem nagy helyzetek utáni mentések következményei voltak. Noha mindkét együttes több támadást vezetett, csupán három-négy nagy helyzetet alakítottak ki a összesen csapatok. Jól zártak a védelmek, nem volt könnyű dolga a csatároknak.

A szünet után hasonló mederben zajlott a találkozó egészen a hatvanadik percig, amikor is Albirt Mátyás a büntetőterületen belüli szabálytalan megmozdulása után tizenegyeshez jutott a Vecsés. Sajnos Ponczók Csaba nem hibázott és előnyhöz jutottak a vendégek. A bekapott gól jót tett a játéknak, hiszen ezután sokkal lendületesebbé vált a találkozó. Azonnal elkezdtünk harcolni az egyenlítés érdekében. Sokat ütköztünk, sok labdát szereztünk, kemény, férfias csatát vívtunk, de feltörni a Vecsési reteszt nem tudtuk. A vendégek stabilan védekeztek és immár csak kontrákra rendezkedtek be, ami kifizetődő is lett a számukra. A 83. percben egy baloldali akció végén Szirtesi Attilán megpattanó labda becsapta Retezi Károlyt és két gólosra nőtt a a hátrányunk. Csapatunk becsületére váljon ezt követően is tovább "szántotta" a pályát! Meg is érte, hiszen a hosszabítás perceiben Szirtesi Attila előző, peches szituációját feledtetve gólt lőtt Komora kapujába, így szépítve a végeredményen.

Sajnálatos az újabb vereség, hiszen csapatunk becsülettel, keményen küzdött, csak éppen nem volt szerencséje. Az amúgy nagyon kritikus szurkolóink is, akik hajlamosak játékosainkban keresni a hibát egy-egy vereség okán, most a játékvezetőn köszörűlték a nyelvüket, akin egy büntető gyanús esetet kértek számon. Láthatóan van tartása a csapatunknak, ezt már a kupában is bizonyította, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan meg lesz az első győzelmünk a bajnokságban is.

Pest megyei I. osztály, 2. forduló:

MAGLÓDI TC - VECSÉSI FC 1 - 2 (0 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 200 néző

jv: Fenyvesi Sz. (Kányási I., Berendi B.)

gól: Szirtesi A. ill. Ponczók Cs. (11-esből), Szirtesi A. (öngól)

sárga lap: Barta D., Fischer Zs. ill. Tell T.

Read More

Maglódi TC: Retezi K. - Albirt M., Szirtesi A., Horváth G., Barta D. - Németh Zs. (Budafai G. 74p), Kalina T. (Vincze L. 52p), Greskó G., Magyar T. (Rajz M. 69p), Fischer Zs. - Pintér D. (Lukács B. 59p)  edző: Rakita Gábor

Vecsési FC: Komora L. - Kollár D. (Dombai D. 46p), Sziklási G., Nahóczky B. (Ponczók Cs. 59p, Szabó S. 87p), Radnai Gy., Tell T., Molnár Z., Salem R., Kiss K., Borsi M. (Csiszár R. 83p), Czimmermann P. (Piros G. 72p)  vezetőedző: Vincze Gábor

Rakita Gábor (edző, Maglódi TC): Döntetlenszagú mérkőzésen a két tizenhatos között gyűrték egymást a csapatok, majd ismét gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek. Csak akkor vagyunk képesek jól játszani, ha már ég a ház, ez a Nagykőrös ellen elég volt, a Vecsés ellen már nem. Nem éppen szívderítő két vereséggel kezdeni a bajnokságot, de nem adjuk fel, megyünk tovább, messze még a vége!

 

aCZTCZuKm3fX6mhr00gSALbQ3i0bOcNqL49KeoJT___responsive_762_567.jpg

Partnereink