MAGLÓDI TC-GLADIATORI PADOVA 3 - 3

IGAZSÁGOS DÖNTETLEN A GLADIÁTOROK ELLEN

Rakita Gábor vezetésével lejátszotta első felkészülési mérkőzését felnőtt együttesünk. A sok hiányzó miatt ifjúsági labdarúgók és próbajátékosok is kiegészítették keretünket, amely jól helytállt olasz ellenfelével szemben a nagy melegben.

A mérkőzést egy közös fotózás előzte meg, ami után a vendégek egy nagyon szép ajándékcsomaggal leptek meg minket.

A kezdő sípszó után nem finomkodtunk sokat. Egy jobboldali beadást követően korábbi kedvencünk, jelenleg újra nálunk próbázó Szőke Róbert vette be ellenfelünk kapuját. Sokáig nem örülhettünk, hiszen előbb Turatto, majd Paccagnella is mattolta védelmünket, amely után máris az olaszoknál volt az előny. Több ígéretes helyzetet is kidolgoztunk, de a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is ki tudtuk hagyni. Gólt szerezni is csak vendégeink segítségével tudtunk, ugyanis a 33. percben Vizi Ricsi beadását Vascon fejelte a saját kapujába. Az első 35 perc összességében igaszságos döntetlennel zárult.

Amilyen sok helyzetet és gólt hozott az első harmad olyan eseménytelenre sikerült a második. Inkább csak mezőnyben dolgoztak a játékosok, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben, így újabb gólt sem láthattunk a második 35 percben.

A harmadik harmad ismét lendületesebbre sikerült, Németh Zsolt révén a felső lécet is megrezegtettük, de előnyhöz mégis ellenfelünk jutott. Védelmünk megingását Trevelin használta ki és lőtt Nagy Csaba kapujába a 82. percben. Szinte újra sem indult a mérkőzés és máris kiegyenlítettünk. A tizenhét éves Sengel Tibor vett át egy labdát a tizenhatoson belül, majd lőtt higgadtan az olaszok kapujába. A hátralévő percekben akadt még egy-egy nagy lehetőség mind a két kapu előtt, de egy Penzo kapufát leszámítva ezek túl nagy riadalmat nem okoztak. A találkozó egészét tekintve is igazságos eredmény született, ahol nagyon kellemes meglepetést okozott ifjúsági játékosaink bátor hozzáállása. Ellenfelünknek gratulálunk és reméljük lesz még módunk újra játszani egyszer!

 

Felkészülési mérkőzésen:

MAGLÓDI TC - GLADIATORI PADOVA 3 - 3 (2 - 2, 2 - 2)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 néző

gól: Szőke R., Vascon (öngól), Sengel T. ill. Turatto, Paccagnella, TrevelinRead More

Maglódi TC: Nagy Cs. - Barta D., Szőke R., Pápai D., Tóth M. - Gyöngyösi B., Számpor E. - Lami I., Bartha Sz., Vizi R. - Szegedi M. cserék: Molnár O., Budafai G., Németh Zs., Vincze L., Szirtesi A., Merczel Z., Pilny M., Hrutka Zs., Sengel T., Óvári K., Fábián D.  vezetőedző: Rakita Gábor

Gladiatori Padova: Sorgato - Seresin, Vascon, Mazziotta, Momoli - Barbiero, Paccagnella, Lucchiari, Trevelin - Penzo, Turatto cserék: Tietto, Vathi, Paolassini, Fiorin, Bensi, Tomei, Cotena, Ferrari, Lazzaro, Martinengo M., Martinengo K., Mazzucato  vezetőedző: Albertin

Rakita Gábor (vezetőedző, Maglódi TC): Sokat nem várhattam az első mérkőzésen, főleg úgy, hogy sokan a bajnokság vége óta nem játszottak, nem edzettek. Ettől függetlenül mindenki odatette magát és kihozta magából a maximumot. Úgy gondolom ez jó alap, van mire rádolgoznunk, ez mindenképpen kellemes meglepetés volt a számomra. A fiatalok is jó benyomást tettek rám, bátran és lendületesen játszottak, így nagy hasznára voltak a csapatnak. Köszönjük szépen ellenfelünknek a sportszerű mérkőzést és a tőlük kapott ajándékokat!

Andrea Penzo (játékos, Gladiatori Padova): Ahogy az eredmény is mutatja kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk. A nagy meleg ellenére mind a két oldalon voltak szép megoldások, időnként jó játék is, de érezhető volt, hogy mindkét csapat még a felkészülés előtt áll. Taktikailag úgy gondolom megoldottuk a feladatot, míg erőnlétben még van hova fejlődnünk. Részemről nagy élmény volt a találkozó, hiszen a magyar labdarúgásnak is nagy tisztelője vagyok és ha nem is első osztályú szinten, de egy élvezetes nemzetközi mérkőzést játszhattunk. Hajrá Magyarország, hajrá Maglód!

 

felnottcs220914.jpg

Partnereink