FUTSAL: SIKERREL VETTÜK AZ OSZTÁLYOZÓT

A hazai pályán megszerzett négy gólos előnyünket Nagykanizsán is megtudta őrizni csapatunk, így kivívta az NB II-ben való indulás jogát.

Együttesünk a szépszámú nagykanizsai közönség előtt is magabiztos játékot nyújtott és az első félidőben két gólos előnyre tett szert. Szünet után nagyobb teret engedtünk ellenfelünknek, így több lehetőségük is akadt, de így is csak döntetlenre futotta az erejükből.

Férfi Futsal Pest megyei regionális bajnokság rájátszás, 2. mérkőzés:

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - MAGLÓDI TC 4 - 4 (1 - 3)

Nagykanizsa, 420 néző, jv: Kovács G. P. (Ibriksz M., Blum D.)

gól: Szakmeiszter J. 3, Béli M. ill. Rábold R. 2, Horváth R., Camin R.

sárga lap: Szőke Á. ill. Rábold R., Bogáti P.

kiállítva: Szakmeiszter J. ill. Oláh D. (mindkettő a 38. percben)

Nagykanizsa FC: Szőke R. - Szőke Á., Béli M., Schuller F., Szakmeiszter J. cserék: Szakmeiszter Á., Rácz Sz., Latin R., Pesti A., Budai L.  edző: Bagó Gábor

Maglódi TC: Oláh D. - Gál J., Rábold R., Horváth R., Poncok Cs. cserék: Merczel J., Németh G., Totika B., Camin R., Nagy T., Sipos A., Bogáti P.  játékos-csapatvezető: Merczel János

Németh Gusztáv (játékos, Maglódi TC): A 19:00-s kezdés és a 240km távolság korai indulást igényelt, ezért több játékosunknak szabadságot kellett kivenni munkahelyén. Sajnos a budapesti dugó miatt így is pár perccel kezdés előtt érkeztünk csak meg, de a hazai csapat korrekten állt hozzá és 15 perc késéssel kezdtünk. Bemelegíteni nem maradt időnk ennek megfelelően enerváltan kezdtünk és több nagy helyzete volt a Nagykanizsának. A hangulat a Kanizsa szurkolóknak köszönhetően az egész mérkőzés alatt fenomenális volt. A kihagyott hazai helyzetek után magunkhoz tértünk és viszonylag gyorsan 0:3-ra vezettünk. A mérkőzés tétjét az is megmutatta, hogy mindkét csapat begyűjtötte a hat személyi hibát így a hazai csapat két büntetőt rúghatott amiből az egyik gól is lett. Nálunk az egy büntetőt a mindkét mérkőzésen nagyon jól játszó és öt gólt szerző Rábold Richárd értékesített. A félidő 1:3 volt a javunkra. A második félidőben tudtuk, hogy ha az első öt percben nem kapunk gólt, akkor meglehet a mérkőzés és vele együtt a feljutás, ezért kiemelten figyeltünk a védekezésre feladva a támadás lehetőségét. Öt perc elteltével 5:4 elleni játékot játszott a hazai csapat, sokáig eredménytelenül, de sajnos a labdaszerzéseinkből nem sikerült nagyobb előnyt szerezni. Több kapufa és néhány centi mindig hiányzott. Az utolsó öt percben kicsit kiengedtünk a biztos vezetés tudatában mely révén fordítani tudott a hazai csapat. Ekkor kicsit el is szabadultak az indulatok melyet a játékvezető egy páros kiállítással igyekezett megfékezni. A legvégén még egyenlítettünk egy egész pályás Rábold találattal kialakítva a 4:4-s végeredményt. Nagyon büszkék vagyunk és köszönjük a Maglódi TC vezetőinek, hogy lehetővé tették ennek a sikernek az elérését.

Csapatunk feljutott az NB 2-be 12-8-as összesítéssel.

futsal202209.jpg

Partnereink