SPORTSZERŰTLENSÉG MIATT ODALETT A DOBOGÓ

A megyei II. osztály déli csoportjában szereplő asztalitenisz csapatunk az egész bajnokság során harcban volt a feljutást jelentő helyekért, amiről, ha csak egy hajszálnyival is, de végül lecsúszott. Nem túl sportszerű történések játszottak közre abban, hogy Márton Balázs-éknak meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Ennek ellenére az élet talán mégis úgy hozhatja, hogy magasabb osztályban indulhat az első gárda…

Maglódi TC I. csapat

 

 

 

Maglódi TC. II. csapat

 

Az alábbiakban Bódi Imre szakosztályvezetővel értékelését olvashatják.

 

A bajnokság kezdetétől fogva az élmezőnyben tanyázott az első csapat a sajnos végül mégsem sikerült a dobogón végezni. Minek köszönhető, hogy végül érem nélkül maradtak a fiúk?

Igen, valóban végig a dobogón, vagy annak közelében tartózkodtunk, de hogy végül nem sikerült érmet szereznünk abban bizony van egy kis turpisság. Az utolsó fordulóban a már bajnok Budaörs lefeküdt a velünk harcban álló és nagy hátrányban lévő Csömör csapatának. A jó kapcsolatot ápoló vezetőik valószínűleg megegyezhettek, mert a Csömör pont annyival nyert amennyivel kellett nekik. 17-1-re megverték az addig egy vereséget beszedő Budaörsöt, ami az jelentette, hogy hiába a pontazonosság, a jobb szett arányuknak köszönhetően ők lettek a harmadikok. Mondanom sem kell ez igen bosszantó, hiszen úgy gondolom megérdemeltük volna legalább a harmadik helyet.

 

Akkor le kell mondanunk a hőn áhított feljutásról?

Még nincs kizárva az sem. Noha csak az első két csapat jut tovább mégis reménykedhetünk, ugyanis az első helyezett Budaörs és a második Kakucs is, információink szerint szétesett, tehát nem tudják vállalni a magasabb osztályban való indulást. Ez azt jelenti, hogy lehetőségünk nyílhat a feljebblépésre, vagy közvetlenül, vagy az északi csoport harmadik helyezettje ellen osztályozót játszva. Reménykedünk, de csak augusztusban derül ki, hogy végül hol folytathatjuk.

 

A feltételek adottak lennének a részünkről a megyei első osztályra?

Természetesen igen. Mind a terem, mind az asztalok, mind a játékoskeret is alkalmas a magasabb osztályú megmérettetésre.

 

A II. csapat teljesítményével mennyire elégedett? Első bajnoki évükben három csapatot is megelőzve végeztek.

Mindenképpen elégedettek lehetünk, hiszen ez még csak a tanulóév volt a számukra. Csapatépítés és a bajnoki légkör megszokása volt a cél, ami sikerült is. Folyamatosan fejlődtek és egyre szebb eredményeket értek el így végül a jónak mondható kilencedik helyen végeztek.

 

Mennyien alkották a csapatokat és kik lettek az elmúlt szezon a legeredményesebb maglódi asztaliteniszezői?

Az első csapat öt, a második hat-hét versenyzőből állt. Az, hogy melyik négy játékos léphetett asztal mögé, függött egyrészt a formától és attól, hogy éppen ki ért rá. Volt, hogy csak hárman tudtunk kiállni, mégis nyerni tudtunk, de volt olyan is, hogy a legerősebb négyes sajnos alulmaradt. Az első csapatból ketten is 70 százelék felett teljesítettek. Tombor Attila 64 győzelme mellett csak 20-szor kapott ki, míg Márton Balázs 63 sikerrel vett szettje mellé csak 25 vereséget könyvelhetett el. Tehát előbbi 76, utóbbi 71 százalékos mutatóval igen kimagaslóan teljesített. A második csapatból Kiss Ferenc 61 százalékos teljesítménye ugyancsak jónak mondható.

 

Elégedettséget érzek a szavaiból.

Igen, összességében elégedettek lehetünk, bár a már említett turpisság miatt maradt bennünk tüske. Egy esetleges feljutás viszont kárpótolna minket. Többet érne a számunkra, mint az elveszített bronzérem.

 

Mi volt az elmúlt időszak legkedvesebb emléke?

Talán a második helyezett Kakucs elleni hazai diadalunk, ami még úgyis nagy fegyvertény, hogy a legjobb játékosuk hiányzott.

 

Legnagyobb kudarc?

Itt nem vereséget említenék, hanem a szezonbeli három döntetlenünket, amelyből, ha csak egy győzelem lett volna, nem kellett volna lemondanunk a harmadik helyről.

 

Várható változás a keretekben?

Igen, az idén legtöbbet fejlődött játékosunk, az első csapatban tartalékként szereplő Gerencsér Norbert, ősztől a több bizonyítási lehetőség érdekében a második csapatban fog asztal mögé lépni. Ugyanakkor sikerült tovább erősíteni az első csapatot. Érkezik hozzánk a heves megyei NB III-ból egy versenyző, sőt, ha sikerül szponzor találnunk, akkor egy NBI-es asztaliteniszező érkezése is lehetséges. Vele nem csak játékosként, hanem edzőként is számolnánk.

 

Mikor kezdődik a felkészülés?

Folyamatosan edzünk, nem állunk le. Az érdemi munka augusztusban kezdődik, ahol igyekszünk minél jobban felkészülni a szeptemberi bajnoki rajtra. Reméljük az első csapattal már egy osztállyal feljebb.

 

-------

U13 csapatkep.jpg

Partnereink