Vincze László junior első osztályt, Gerencsér Zsolt junior harmadosztályt, Meizl Máté ifjúsági másodosztályt, Gulás Gábor pedig serdülő másodosztályt teljesített, ígytehát minősítésben is, illetve mint szakosztály is - a létszámhoz viszonyítva is - szépen teljesítettünk. Az egyesületi rangsorban pedig a 18. helyen állunk több mint negyven egyesület közül, amire újfent büszkék lehetünk. A versenyzői rangsorban saját korcsoportjában, 56 kilogrammban Meizl Máté a hetedik, Vinczel László 77 kilogrammban a negyedik, 85 kilogrammban ötödik helyen áll. A bajnokok programja versenysorozatban is van egy kialakult rangsor, ahol Vincze László 11., Meizl Máté a 23., Gulás Gábor 48., Gerencsér Zsolt pedig a 68. helyen áll. Ha azt vesszük, hogy az országban összesen több mint ötszáz minősített versenyző van a különböző korcsoportokban, akkor Vincze László és a többiek helyezése igen jelentősnek számít. A Magyar Súlyemelő Szövetség még tavaly év elején kiírt egy új szövetségi kupát, ahol számít a magyar bajnokságon és a kiemelt versenyeken elért helyezés, a kor, illetve minősítési szorzó és ez alapján Vincze László az 5., Meizl Máté a 31., Gulás Gábor pedig a 33, tehát a mi kis egyesületünk, és létszámunkhoz képest nagyon jól teljesített a gárda.

maglodtc.hu: - Az idei évben milyen versenyeken vettek részt?

Ádám László: - Tavaly tíz fő volt a létszámunk, ami azóta 15 főre gyarapodott, akik közül már majdnem mindenki versenyez is. Egy kiemelt példa Szabó Bence ifjúsági versenyző, aki tavaly októberben kezdte el ezt a sportágat, és az idei iskolai magyar bajnokságon már a harmadik tudott lenni. Februári 21-én volt a Testvériség SE rendezésében megtartott ún. Budapest Bajnokság, ahol hét versenyzőnk is indult tudott. Ifjúsági korcsoportban Meizl Máté és Aranyos Kornél az első, Szabó Bence a harmadik helyen végzett., míg junior korcsoportban Vincze László az első lett. A felnőttek között Méhes Ádám negyedik, a fél éve versenyző Hegymegi Sándor a második, míg az ugyancsak négy-öt hónapja versenyző Nagy Géza a negyedik lett a saját súlycsoportjában. Ezen a ponton szeretném megemlíteni a szomorú hírt, hogy tragikus hirtelenséggel elveszítettük Méhes Ádámot (képünkön középen), amely mondanom sem kell, nagyon megrázott minden versenyzőt, és persze az egész szakosztályt. Közösen elbúcsúztattuk Őt, és ha nehezen is, de folytatnunk kellett a munkát, Ádám emlékéért is küzdve. A következő versenyünk egyetemi-főiskolás magyar bajnokság volt, ahol két egyetemista versenyzőnk a fél éve nálunk készülő Huber Máté és Nagy Géza indult. Máté lökésben az elvárt eredményt hozta, de szakításban a rutintalanságának köszönhetően nem tudott érvényes gyakorlatot teljesíteni, Nagy Géza pedig a rutinos mezőnyben az elismerésre méltó hatodik helyen tudott végezni. Ezt követte a tavaszi szünetben megrendezett, már említett iskolás magyar bajnokság, amely kiemelt versenynek számít: itt négy versenyzőnk indult. Meizl Máté nagy küzdelemben a második helyen végzett, amivel a minősítésben nagyon közel került az ifjúsági első osztályhoz. Rajta kívül Szabó Bence a harmadik, Aranyos Kornél a súlycsoportjánál magasabban indulva pedig a hatodik helyet szerezte meg. Vincze László a juniorok között a nagy rivális Kmegy Mátéval vívott kiélezett taktikai küzdelmet, és végül a szakításban előnyt szerezve a dobogó legfelsőbb fokára állhatott 275 kilogrammos összteljesítményével. Ő továbbra is számításba van véve a válogatott keretnél, igaz ebben az időszakban előbbre való számára iskola, hogy aztán szakmával a kezében újra koncentrálhasson a súlyemelésre.

maglodtc.hu: - A tehetséges Gulás Gábor nevét nem hallottam az utóbbi versenyek felsorolásában.

Ádám László: - Gulás Gábor és Gerencsér Zsolt jelenleg nem versenyeznek. Zsolt esetében sajnos nagyon úgy tűnik, hogy térdproblémák, és egyéb nehézségek miatt végérvényesen szakítania kell a súlyemeléssel. Megpróbáltuk meggyőzni a folytatásról, azonban nem sikerült, és úgy gondolom, erőltetni semmit nem szabad. Gábornál más a helyzet: ifjúsági korcsoportban versenyezhetne már, a szakítás az Ő elhatározása. Édesapja tiszteletben tartja a fia döntését, így innentől kezdve nekünk is ezt kell tennünk. Mindkét fiú esetében azonban elmondható, hogy amennyiben idővel átgondolják a helyzetet, és mégis visszatérnének hozzánk, természetesen szívesen fogadjuk mindkettejüket - , persze előtte át kell értékelnünk és beszélnünk együtt is a kialakult helyzetet.

maglodtc.hu: - Az elmúlt egy évben a szakosztály életében történt-e változás a tárgyi, vagy az anyagi feltételekben?

Ádám László: - Ahogy a tavalyi évben, úgy természetesen most is kaptunk támogatást a Maglódi Torna Clubtól, illetve a Magyar Súlyemelő Szövetségtől (MSSZ) is. Előbbi a nevezési díjak, utaztatás és edzés lehetőségek megteremtésében nyújt nagy támogatást, míg a MSSZ műhelytámogatással segít bennünket. Tavaly háromszázezer, idén már négyszázezer forintot kaptunk tőlük, amiből tudtunk új súlyzó rudakat, sportszereket és az egységes megjelenés érdekében mindenki számára jó minőségű melegítőket venni, ami ugyancsak nagyon nagy segítség a számunkra. Ez az összeg szakosztályi szinten nem túl nagy, és bár már fel is használtuk, mindazonáltal hatalmas segítség, és kiegészítés az egyesület támogatása mellé. Itt még szeretném megemlíteni és megköszönni az iskola és a létesítmény vezetése, köztük Nagyné Teiner Ilona segítségét, aki rendkívül rugalmas és segítőkész hozzáállásával akár holt szezonban is biztosítja számunkra, hogy edzeni tudjunk.

 

Az utóbbi időben elért eredményeinket a versenyekre kattintva tekinthetik meg.

BUDAPEST BAJNOKSÁG

ISKOLÁS OB 2015

 

felnottcs220914.jpg

Partnereink