Read More

Mesélnél olvasóinknak arról, hogy mit és hányadszor nyertél legutóbb?

- Tatabányán, magyar bajnokságot nyertem, immár harmadszor. Korábban még a Diáksport Egyesület tagjaként kétszer sikerült elsőnek lennem. Emellett tartok hat országos csúcsot is, amire nagyon büszke vagyok. Remélem nem tűnök szerénytelennek, de itt még nem szeretnék megállni és szeretném mind a bajnoki címek, mind a csúcsok számát tovább növelni.

Milyen korcsoportban és milyen eredménnyel lettél Te az első?

- Tatabányán szereztem ifjúsági magyar bajnoki címet 77 kilogrammban, 110 kilogramm szakítással, 142 kilogramm lökéssel, tehát 252 kilogramm összteljesítménnyel sikerült az élen végeznem.

Hogyan kerültél kapcsolatba a súlyemeléssel? Néhány évvel ezelőtt még a focipályán láttalak a társaiddal, amint a labdát kergettétek.

- Igen valóban volt olyan időszak, de aztán úgy éreztem, hogy a labdarúgás nem az én sportágam és abbahagytam. Nem sokkal később, úgy három éve, Méhes Ádám barátom hozott el az edzőterembe, hogy nézzem meg, hátha kedvet kapok a súlyemeléshez. Megtetszett és végül ebben a közegben maradtam.

Mennyi munka, mennyi lemondás van abban, hogy Te serdülő magyar bajnoknak vallhatod magad? Van-e szabadidőd és meddig tervezed csinálni a versenyzést?

- Nagyon sok lemondással és nagyon sok belefektetett energiába került az hogy végül ide kerülhettem. Heti hatszor edzem, nem egyszer két, két és fél órát, ami mondanom sem kell igen megterhelő, főleg a tanulás és a munka után. Örülök, hogy a sok munka végül meghozta a gyümölcsét. Persze a szabadidő egy részét az edzésekbe fektetem, de miután szeretem csinálni ez nem jelent gondot. Amíg lehet, amíg a szervezetem és az izomzatom engedi szeretném folytatni a versenyzést.

Egyéni sportágakban nagyon sokat számít a szponzoráció, hiszen nem mindegy mit eszel és el kell jutnod a versenyekre is. Ki segít Téged?

- Külön szponzorom nincs. Edzőim Ádám László és Sebestyén Zoltán segítenek amiben csak tudnak és természetesen az egyesület is bizonyos mértékben hozzájárul. Ebből gazdálkodunk.

 

Kinek köszönheted a legtöbbet, hogy ide eljutottál illetve mi az, amit még el szeretnél érni?

- Leginkább edzőimnek Ádám Lászlónak és Sebestyén Zoltánnak köszönhetem a legtöbbet, hiszen hétről-hétre foglalkoznak velem és felkészítenek a versenyekre. Ami pedig a terveimet illeti: Jó lenne egyszer kijutni egy világbajnokságra.

 

Olimpia?

- Az már igazi csúcs lenne...

 

A szakosztályvezető Ádám Lászlóval készített korábbi interjúnkat ITT olvashatják.

felnottcs220914.jpg

Partnereink